Zunobri – Vitesse

Vitesse speelde in de nieuwe opstelling met de negatief op Corona geteste Simon Guichelaar en Beau Eggens die terug was van haar vakantie een bij vlagen goede en attractieve wedstrijd tegen Zunobri uit Zuidhorn.

Zunobri begon goed en scoorde uit de eerste aanval via een zeer ervaren heer. Sanne Koobs die gedurende de wedstrijd veel duels won deed dat in de eerste aanval van Vitesse. Daarna had Vitesse wat moeite om in het spel te komen en liep tot 3-3 achter de feiten aan. Door een kleine tussen sprint in een fase dat Vitesse scherp was werd er een 3 punten voorsprong genomen en deze werd uitgebreid naar een 6-10 tussenstand.

Na de rust kwam de thuisploeg sterk terug tot 9-10 maar een doelpunt van de sterk spelende Marijn Heegen en twee doelpunten van Annelies Wolbrink herstelden de 4 punten voorsprong. Wederom kwam de thuisploeg terug in een fanatieke maar sportieve wedstrijd waar er aan beide kanten mooie acties te zien waren. Door een actie van de snelle Irem de Jong die erin kwam omdat enkele dames bij Zunobri op de laatste benen liepen kon Beau Eggens scoren en door een doelpunt van Irem zelf liepen de Beilenaren weer uit.

Nog was de wedstrijd niet gedaan en kwamen de Groningers weer terug in de wedstrijd door de ervaren tegenstander van Simon Guichelaar die even gebruik maakte van een minder gelukkig periode. Net op het moment dat Thomas Makken klaar stond om Simon Guichelaar te vervangen herpakte deze zich en scoorde 2 keer met een afstand schot en een kleine kans. Dit was net genoeg om de overwinning met 1 punt uit het vuur te slepen.

De overwinning was lekker maar het meest tevreden was de coach met het feit dat er veel duels gewonnen werden, er fanatiek gestreden werd om elke bal en dat het team voor elkaar door het vuur ging en gezien het feit dat iedereen gescoord had was dit echt een teamprestatie. Als alle kleine kansen er ook nog ingaan die gecreëerd werden zullen zulke hoge scores voor veldkorfbal er meer inzitten dit jaar.

Laat een reactie achter