WSS- Vitesse 27-6

Vitesse speelde zondag 13 maart weer met Rutger Heijting in de basis na een quarantaineperiode. Helaas liepen de Beilenaren direct achter de feiten aan en kwam het ondanks enkele goede kansen op een 6-0 achterstand. Rutger Heijting en Marijn Heegen maakten de eerste doelpunten voor Vitesse en er ontstond een 6-2 achterstand. Deze kleine opleving werd direct de kop ingedrukt door de afstandschoten van de heren van WSS. Ze schoten een stuk zuiverder onder druk dan een week geleden: Vitesse gaf maar weinig ruimte weg maar dat was wel genoeg voor de thuisploeg uit Oude Pekela.

Met doelpunten van Thomas Makken en Rutger Heijting kwam Vitesse uit op een 13-4 ruststand.

Marijn Heegen was ondertussen vervangen door Jeroen van der Loo vanwege een lichte enkelblessure en Jeroen knokte zich goed in de wedstrijd tegen de geslepen tegenstander van WSS. In de tweede helft werden er meer strafworpen gegeven aan beide kanten. Waar WSS ze allemaal benutte misten de Beilenaren enkele strafworpen. WSS speelde slimmer en had meer power in de duels waardoor Vitesse tot het einde weinig in de melk te brokkelen had. Vitesse toonde karakter door niet op te geven en door te vechten. Hoewel WSS een maatje te groot was, kon Vitesse redelijk tegenspel bieden. Zeker door Laura Koobs die een goede wedstrijd speelde met veel werk onder de korf.

Door doelpunten van Sanne Koobs en Rolf Kerkhove kwamen de Beilenaren aan 6 doelpunten wat natuurlijk te weinig is. In de tweede helft kwam de 14 jarige B-junior Joyce Schuur nog in het veld voor Sanne Koobs die op haar beurt Beau Eggens verving met ook een lichte enkelblessure. Joyce liet zich niet imponeren door haar tegenstander van 1.85 en viel verdienstelijk in en kan terugkijken op een goed debuut.