Vitesse zet zich in voor een gezonde sportomgeving

Zoals op de laatste Algemene Leden Vergadering al is aangegeven hebben wij als vereniging per 1 januari een rookvrije sportterrein. We zetten hiermee grote stappen richting een gezonde sportomgeving! Naast het feit dat ons sportterrein rookvrij is geworden hebben we ook een verantwoord alcoholbeleid ingesteld. Wethouder Erjen Derks was er om het “Rookvrije Generatie” bord te onthullen en twee topprestatiebadges te overhandigen.

Waarom een rookvrij sportterrein?
Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal of zelfs aantrekkelijk. Zeker als dat mensen zijn naar wie zij opkijken zoals trainers, andere sporters en ouders. Daarnaast is roken zowel buiten als binnen schadelijk, met name voor kinderen. Met een rookvrij sportterrein voorkomen we dat kinderen in aanraking komen met tabaksrook.

Wat verandert er?
Niet zo veel. Vanaf 1 januari 2021 zijn wij officieel rookvrij. Iedereen blijft gewoon welkom bij de vereniging, ook de rokers onder ons. We vragen jullie wel om niet meer te roken op ons sportterrein. Voor sommigen zal dat even wennen zijn, dus help elkaar ook er aan te denken. We willen graag onze (jeugd)spelers beschermen en hen een gezond voorbeeld geven.

Verantwoordelijkheid nemen
Henk Weggen (voorzitter): “We zijn een gezellige, maar ook betrokken vereniging, waarbij het om meer dan de sport alleen gaat. We vinden het dan ook belangrijk dat we een gezonde omgeving voor onze leden creëren. Hier past het voeren van een verantwoord alcoholbeleid bij en met het rookvrij maken van onze accommodatie willen we ons inzetten voor een rookvrije generatie. Daarnaast zijn we ook nog druk bezig met een gezonder voedingsaanbod in onze kantine. Op deze manier proberen we als vereniging onze verantwoordelijkheid te nemen”.

Verantwoord alcoholbeleid, rookvrij sportterrein en gezonder voedingsaanbod
Yvonne Koster van het team Gezond in Midden-Drenthe: “Het is mooi om te zien dat een vereniging als Vitesse zich actief inzet voor een rookvrije generatie. Jongeren komen hier niet meer in aanraking met roken en dat is een belangrijke stap. We zijn blij dat we hier ons steentje aan hebben kunnen bijdragen. We hopen dat meer verenigingen volgen en hiervoor contact met ons opnemen via contact@gezondinmiddendrenthe.nl.”

Uit dat zelfde team is Wineke Holtrop samen met ons aan de slag gegaan met de JOGG-Teamfit werkwijze op het gebied van Verantwoord Alcoholbeleid, Rookvrij Sportterrein en Gezonder Voedingsaanbod. “In oktober werden we door Vitesse uitgenodigd voor een gesprek op maat en nu staan we hier al om de eerste twee Topprestatiebadges te overhandigen die ze hebben verdiend. Zo snel kan het dus gaan” aldus Wineke Holtrop. “Nu de kantine weer open mag gaan ze ook nog op het gebied van voeding aan de slag. Ik heb er dus alle vertrouwen in dat we ze binnenkort ook de Topprestatiebadge Gezonder Voedingsaanbod kunnen overhandigen”.   

Maar je sterk voor een gezonde (sport-)omgeving
We hopen dat jij je, net als ons, je sterk maakt voor een gezonde omgeving voor al onze (jeugd)spelers en bezoekers. Help ons mee om mensen aan te spreken en herinner ze aan de nieuwe afspraken. Voor vragen of opmerkingen kan je ons rechtstreeks aanspreken, of stuur een mailtje naar bestuur@vitessebeilen.nl

Vriendelijke groeten,

Het bestuur van k.v. Vitesse

PERSBERICHTEN:
De Krant van Midden-Drenthe
Dagblad van het Noorden
RTV-Drenthe – “Op Tjak” (Radiofragment – v.a. minuut 11)
Sport Drenthe
De Veldenkrant

Topprestatie’s “Rookvrij sportterrein” en “Verantwoord alcoholbeleid”

Wineke Holtop (JOGG-Drenthe) en Yvonne Koster (Gezond in Midden-Drenthe) feliciteren k.v. Vitesse met het behalen van de twee topprestatiebadges.