Vitesse – WSS 9-20

 

Vitesse speelde tegen WSS een redelijke wedstrijd met talent Pepijn Koobs op de plaats van Rutger Heijting. De ambitieuze tegenstanders uit Oude Pekela willen graag terug naar de tweede klasse, maar moeten daarvoor eerst Vitesse passeren. In de eerste minuten waren de Beilenaren een beetje onder de indruk van de tegenstanders en net niet scherp waardoor er al snel een 0-3 achterstand ontstond. Marijn Heegen was de eerste die scoorde en daarna begon het meer een wedstrijd te worden. Toch liepen de gasten uit naar een 1-5 voorsprong. Voornamelijk omdat ze meerdere keren konden aanleggen door het betere rebounden. Pepijn Koobs scoorde zijn eerste doelpunt deze wedstrijd uit een slimme wegtrekactie onder de korf. Vitesse kwam langzaam beter in de wedstrijd en begon meer duels te winnen. Dit resulteerde in twee doelpunten van Laura Koobs en Beau Eggens. Omdat WSS ook bleef scoren werd een 4-10 ruststand bereikt.

Na de pauze was Vitesse even niet bij de les en werd het 4-11. Daarna speelde Vitesse een sublieme 10 minuten. Dit onder leiding van de tieners Pepijn Koobs, Thomas Makken en Irem de Jong die samen Vitesse terugbrachten tot 8-12. De duels tussen Irem en haar geroutineerde tegenstander waren een lust voor het oog.  Helaas voor de Beilenaren scoorden de gasten hierna een belangrijk en mooi doelpunt. Thomas Makken maakte nog een mooi doelpunt zodat het gat 4 punten werd, maar daarna liepen de gasten uit naar een terechte 9-20 overwinning. In de laatste 10 minuten vielen Junioren Wout van de Wal, Jara Stobbe en Mark Zemering nog in, maar toen was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Wout van der Wal kreeg nog wel een grote kans op een doelpunt maar was wat ongelukkig met de afwerking.

Al met al een wedstrijd waar de coach tevreden over was ondanks het op papier grote verschil.

Doelpuntenmakers Vitesse: Pepijn Koobs 3, Thomas Makken 2, Beau Eggens 1, Laura Koobs 1, Irem de Jong 1 en Marijn Heegen 1.