Vitesse – Wez Warber en Fluch 12- 11

Vitesse had moeite om te scoren tegen het jeugdige Wez Warber en Fluch waardoor de Friezen in de wedstrijd konden blijven en tot het einde op een goed resultaat mochten hopen.

Vitesse begon goed met twee doelpunten van Rolf Kerkhove en een doelpunt van Mirjam Hunze waardoor er tot 3-2 een voorsprong was. Hierna namen de gasten het spel over en kwamen met 3-5 voor. Twee acties van Thomas Makken zorgden voor een 5-5 ruststand.

In de tweede helft begon Vitesse moeizaam aan de wedstrijd. Met een paar individuele fouten die meteen afgestraft werden en het missen van eigen kansen bleef Vitesse achter de feiten aanlopen met steeds een verschil van 1 a 2 doelpunten. Dit seizoen blijven de Beilenaren echter goed doorknokken en punt voor punt kwamen ze terug naar een 11-11 stand. Op dat moment kwam Arjan Kerkhove in het veld voor Rutger Heijting en hij had de opdracht om van afstand te scoren. Dit deed hij geweldig want hij kwam tot 1 schot dat direct raak was en een voorsprong van 12-11 opleverde. Vitesse kreeg toen iets over zich heen van dit gaat niet meer verloren. Ze verdedigden met hand en tand de voorsprong en sleepten op karakter deze ietwat gelukkige overwinning binnen. Doelpunten Vitesse: Rolf Kerkhove 5, Thomas Makken 3, en Beau Eggens, Mirjam Hunze, Rutger Heijting en Arjan Kerkhove allen 1.