Vitesse – Veenwouden 11-9

De Beilenaren speelden weer in een andere opstelling door ziekte van Rolf Kerkhove in een wedstrijd waar wat spanning op stond. Men realiseerde zich dat er gewonnen kon worden tegen de Friese tegenstander die vaak leuk meespeelt maar het zelfvertrouwen ietwat ontbeert volgens hun eigen coach.

Het eerste aanvalsvak bestond uit Beau Eggens, Sanne Koobs, Rutger Heijting en Arjan Kerkhove. De verdediging bestond uit Mirjan Hunze, Annick Raven, Thomas Makken en Marijn Heegen.

Beau Eggens opende de score van afstand en Rutger Heijting zorgde met een strafworp voor de 2-0 na een mooie doorbraakpoging die onreglementair gestuit werd. 

Marijn Heegen zorgde voor een 3-0 voorsprong na een gelukje: De scheidsrechter liet een gezette strafworp overnieuw nemen aangezien hij de verkeerde persoon als strafworpnemer aanwees. Veenwouden was even van slag maar herstelde zich en kwam terug naar 4-3. Beau Eggens had haar tweede doelpunt gemaakt. Door een wegtrekker van Mirjam Hunze achter de korf en een afstandsschot van Arjan Kerkhove en drie doelpunten van Marijn Heegen ging Vitesse met een comfortabele voorsprong de rust in. ( 9-6 )

In de tweede helft werd er door beide ploegen hard gewerkt en goed verdedigd waardoor er nog maar 5 doelpunten werden gezet. Inmiddels waren de Veenwoudenaren teruggekomen tot slechts 1 punt achterstand. Door goed uit te verdedigen kreeg Sanne Koobs van Beau Eggens de bal perfect mee voor een doorbraak. Deze zat erin waardoor er weer een gat van twee punten ontstond. In de tweede helft kwam Mark Zemering in het veld voor Arjan Kerkhove die volgens de coach belemmerd werd door vocht de knie. Irem de Jong kwam erin voor Sanne Koobs om meer snelheid te brengen in de aanval waar de krachten langzaam uit wegvloeiden. Met zijn vijfde doelpunt van de middag zorgde Marijn Heegen voor de eindstand van 11-9. Het was mooi om te zien hoe Vitesse knokte om de punten thuis te houden met een perfecte blok van Mirjam Hunze als hoogtepunt. Verdedigend was het zeer sterk maar aanvallend is er door zorgvuldiger te spelen nog wel wat winst te behalen. Toch is er een grote vooruitgang te zien met de oefenwedstrijden voor het veldseizoen aan.