Vitesse – Olympia 7 – 22

Nadat scheidsrechter Ferencz Deli de blauwe hal terecht had afgekeurd vanwege magnesiumresten op de vloer (wat de vloer te glad maakte om een wedstrijd te spelen) en de handbaldames zo vriendelijk waren om hun training in de blauwe hal voort te zetten om ons te helpen, kon de wedstrijd in de groene hal beginnen.

Vitesse kwam goed uit de startblokken tegen Olympia uit Twijzel met de eerste treffer van Rolf Kerkhove. Helaas viel er in de volgende aanval van de bezoekers al de gelijkmaker. De gasten liepen met inloopballen uit naar een 1- 7 stand door gebruik te maken van individuele fouten van de Beilenaren.

Thomas Makken bracht met 2 doelpunten Vitesse dichterbij en Laura Koobs verzilverde een vrije bal waardoor de achterstand werd teruggebracht naar 4-8. Helaas speelde Vitesse daarna slordig en kregen ze vier doelpunten om de oren. Sanne Koobs scoorde het vijfde doelpunt en met een 5-13 ruststand gingen beide teams naar de kleedkamer.

Pepijn Koobs had ondertussen de plaats ingenomen van Arjan Kerkhove om te proberen het lengteoverwicht van de bezoekers te neutraliseren. In de tweede helft had Vitesse de doelstelling om er meteen vol in te gaan om de vele bezoekers nog een mooie helft te bezorgen. Maar daar kwam eigenlijk weinig meer van terecht en het spel van de Beilenaren werd er niet beter op. Sanne Koobs zorgde nog voor een 6-16 tussenstand maar daarna liepen de gasten uit naar 6-21 ondanks een op het oog zware blessure van een van de dames. In de tweede helft kwam Irem de Jong nog in het team en maakte B juniore Anne Moorlag haar debuut en zij scoorde de 7-21. De einduitslag werd uiteindelijk 7-22 wat een terechte uitslag was maar waar wel een dragelijker einduitslag mogelijk was als er meer uit de eigen kansen werd gehaald en minder individuele fouten gemaakt werden in de verdediging. Vitesse kreeg een lesje in effectief korfbal! Doelpuntenmakers Vitesse : Sanne Koobs 2 , Thomas Makken 2, Anne Moorlag 1, Laura Koobs 1 en Rolf Kerkhove 1