Vitesse naar 3e plek

De hoofdmacht van korfbalvereniging Vitesse heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan in de thuiswedstrijd tegen Stadskanaal.  De volgelingen van Norbert Baas zijn bezig aan een opmerkelijke opmars. Daar waar de wedstrijdpunten aanvankelijk nog duur leken te zijn, wordt nu de ene na de andere ploeg aan de zegekar gebonden. Vitesse stond voor aanvang van de wedstrijd nog vierde en tegenstander Stadskanaal derde. Na twee maal dertig minuten korfbal was het echter precies omgekeerd.

Vitesse kwam sterk uit de startblokken en stond na 3 minuten al met 3-0 voor, door twee doelpunten van Rolf Kerkhove en één van Marijn Heegen.  Daarna stokte de doelpuntenmachine uit Beilen. Er werd goed en veelvuldig geschoten, maar de doelpunten vielen simpelweg niet. En daar waar de ene ploeg niet scoort doet de tegenpartij dat dan vaak wel. Stadkanaal kwam mede door twee goed genomen vrijeballen langszij en nam zelfs een 3-4 voorsprong.  Bij rust stond Vitesse echter al weer aan de goede kant van de score, door doelpunten van Mirjam Hunze en Rolf Kerkhove.

Kort na rust wist Stadskanaal opnieuw gelijk te maken. In een wedstrijd waarin de ploegen elkaar weinig toegaven, kwam Vitesse opnieuw aan de leiding door een strafworp van de zeer goed spelende Rutger Heijting en een wegtrekbal van Mirjam Hunze. 
Stadskanaal gaf zich echter nog niet gewonnen en knokte zich langzaam maar zeker weer terug in de wedstrijd, mede dankzij opnieuw twee goed genomen vrijeballen, 8 – 8. En ook toen Vitesse, door opnieuw Rolf Meijer, Beau Eggens en Arjan Kerhove een drie-punten voorsprong had genomen, bleek dat nog niet voldoende. Stadskanaal kwam opnieuw langszij, 11-11. Laura Koobs zorgde opnieuw voor een voorsprong van de thuisploeg, maar ook die duurde niet lang. 12 -12. Zus Sanne Koobs had het laatste woord in deze wedstrijd en zorgde er in een zinderende slotfase voor dat de volle winst en twee belangrijke punten in Beilen bleven,  13-12.
De korfballers gaan nu de zaal in en hervatten dan in april de veldcompetitie.