Vitesse – Leeuwarden 14-16

Vitesse speelde goed in deze harde wedstrijd en kwam door een benutte strafworp van Rolf Kerkhove op voorsprong. Leeuwarden – dat een aantal zeer zuivere schutters had – kwam door drie afstandsschoten voor tot 1-3. Door doelpunten van Sanne Koobs en Beau Eggens kwam Vitesse gelijk en met doelpunten van Marijn Heegen en Mirjam Hunze werd er zelfs een 5-3 voorsprong genomen. Rutger Heijting had de goed spelende Jeroen van der Loo afgelost om met zijn aanvallende snelheid meer gevaar te kunnen stichten. Rutger Heijting scoorde dan ook de 6-6 uit een doorbraak. De gasten namen een voorsprong maar door doelpunten van Marijn Heegen en Thomas Makken kwam er een 8-9 tussenstand op het bord waardoor er nog alle kansen waren.

Rolf Kerkhove zorgde voor de 9-9 net na de pauze maar de gasten namen met een paar zuivere schoten toch weer een voorsprong. Beau Eggens zorgde voor de aansluitingstreffer. Hierna ging Marijn Heegen na een overtreding eruit en kwam Wout van der Wal erin. Na een herstelperiode kwam Marijn er weer in en hij zorgde voor de 11-12. Irem de Jong kwam er in voor meer snelheid en zij scoorde dan ook prompt uit een doorbraak. Helaas werd het spel slordiger van de kant van de Beilenaren. De sterk spelende Mirjam Hunze viel uit met een pijnlijke handblessure en zij werd verdienstelijk vervangen door Annick Raven. Ook de vervangende scheidsrechter die tot dan toe goed floot kreeg het moeilijk en hij zat er in de slotfase een aantal keren naast met zijn beslissingen en regelkennis. Hierdoor zat een terecht gelijkspel er niet in en leed Vitesse een kleine nederlaag tegen de gasten uit Friesland. De beslissingen zorgde voor frustraties bij trainer/coach Norbert Baas die een waarschuwing kreeg voor het uiten van die frustraties en te horen kreeg dat hij beter zijn energie in zijn spelers kon stoppen.

Jammer dat het harde werken en het goede spel niet beloont werd met een wedstrijdpunt. De wedstrijd liet zien dat Vitesse mee kan draaien in de derde klasse tegen deze middenmoter op het veld. En dat verschillende spelers kunnen scoren.

Doelpuntenmakers van Vitesse waren: Beau Eggens 3, Marijn Heegen 3, Sanne Koobs 2, Rolf Kerkhove 2 en  Irem de Jong, Mirjam Hunze, Thomas Makken en Rutger Heijting ieder 1.