Vitesse dieselt door tegen Noveas

Deze zaterdag stond Noveas uit Steenwijk op het programma. Het was redelijk droog op het moment van spelen. Dit was eerder die dag niet het geval, waardoor het veld nog wel verraderlijk glad was op sommige plekken.

De gasten uit Steenwijk hadden hun eerste twee duels (tegen Groen-Zwart en EKC2000) gewonnen en stonden daarmee ook bovenaan de ranglijst. Bij winst zou Vitesse zich naast Noveas nestelen en daarmee de aansluiting behouden in de strijd om de bovenste plekken.

De Beilenaren hadden niet meer de druk om de eerste punten op het scorebord te zetten, nadat de eerste wedstrijd verloren was gegaan, had de ploeg zich vorige week keurig gerevancheerd. Vitesse begon toch wat minder aan de wedstrijd, zeker als het om scoren ging. Pas na ruim 10 minuten werd het eerste doelpunt gescoord aan de kant van de thuisploeg. Gelukkig zat het verdedigend prima dicht, waardoor Noveas nog geen grote voorsprong had opgebouwd (1-3).
In het tweede kwart van de wedstrijd werden de aanvallen beter opgezet en dat kwam ook de afronding ten goede. Met scores van zowel de dames als de heren in beide vakken, stond er toch nog een kleine voorsprong op het scorebord met de rust (5-3)

In het tweede bedrijf werd het voor beide ploegen makkelijker om de korf te vinden. Hoewel Vitesse toch prima verdedigende druk hield kon het niet voorkomen dat de Steenwijkers nog 7 keer tot scoren kwamen. Aanvallend liep het voor de Beilenaren echter een stuk beter dan de eerste helft en werden de kansen beter afgerond. Noveas was goed aan het verdedigen, maar Vitesse wist hier onderuit te korfballen. Al met al een zeer vermakelijke tweede helft van beide partijen, met uiteindelijk de tweede overwinning van het seizoen voor Vitesse (13-10).
(Lees hier het verslag van Noveas)

Aankomende woensdag treedt het eerste in de bekercompetitie aan tegen DTS uit Surhuistrum (3e klasse). Op zaterdag komt Leonidas op bezoek, zij hebben momenteel 2 punten uit 3 wedstrijden. Echter hebben zij gespeeld tegen de ploegen die Vitesse nog niet getroffen heeft, het is dus afwachten hoe de krachtsverhouding zal zijn.

Zaterdag hebben we weer een volle dag op eigen veld:
– 13:00 uur         Vitesse E1 – Nic/Hoogkerk E1
– 13:00 uur          Vitesse B1 – Ritola B1
– 14:15 uur          Vitesse 2 – Thrianta 3
– 14:35 uur          Vitesse A1 – Thrianta A2
– 16:00 uur          Vitesse 1 – Leonidas 1