Update KNKV – competitie

In de afgelopen persconferentie van het kabinet is aangegeven dat we voorlopig nog niet kunnen rekenen op versoepelingen van het huidige beleid. Gevolg is dat we daarmee op de routekaart ook weer een stapje verder springen. We gaan nu uit van een start op z’n vroegst op 30 januari. Voor het breedtekorfbal is de insteek om de uitwijk zo beperkt mogelijk te houden, maar e.e.a. is wel afhankelijk van beschikbaarheid van zaalaccommodaties. Idealiter zouden we dus bijvoorbeeld alleen 3 april nodig hebben als het al niet past binnen de reguliere planning. Het laatste weekend om nog te starten met de zaalcompetitie is zoals terug te lezen in de routekaart het weekend van 6 februari.

Voor de competitie bij Vitesse betekent het dat wel voor alle ploegen een halve competitie gaan spelen. Mits we weer in januari kunnen starten uiteraard.

Enige uitzondering is de Korfbal League. Het kabinet heeft gisteravond via de website kenbaar gemaakt dat de topcompetities in diverse sporten onder strikte voorwaarden mogen starten vanaf 17 december. Hierbij is wel voorwaardelijk dat de eerste en tweede kamer hiermee instemmen. De uitwerking van deze voorwaarden is op dit moment in volle gang samen met de Korfbal League verenigingen.

routekaart competitie KNKV

Kijk voor meer informatie en de volledige routekaart op de website van het KNKV: www.knkv.nl/competition/routekaart-competitie/