Olympia – Vitesse 14 – 6

Vitesse speelde een goede wedstrijd tegen Olympia uit Twijzel. Marjan Oostra-Weggen speelde in de basis naast Laura Koobs om meer ondersteuning te brengen in het vak met Marijn Heegen en Arjan Kerkhove die inviel voor Rutger Heijting. Vitesse stelde zich op naar de lange sterke heer van Olympia. Arjan Kerkhove kreeg de opdracht om deze heer uit te schakelen. Met de ervaringen uit de eerste wedstrijd deed Arjan dat met verve. Hij speelde een sterke wedstrijd. De openingsscore van Olympia kwam pas na vijf en een halve minuut en even later kreeg Vitesse via een strafworp zelf de kans om gelijk te komen. Helaas gebeurde dat niet. Direct daarna scoorde de thuisploeg de 2-0. Laura Koobs kwam steeds beter in de wedstrijd en zorgde voor de aansluitingstreffer. Olympia knokte door naar een 4-1 voorsprong maar door Rolf en Arjan Kerkhove bleef het verschil beperkt tot 2 punten.

Olympia werd harder in de duels en begon ook meer op elkaar en op de scheidsrechter te mopperen maar het bleef een sportieve wedstrijd. Door een doelpunt net voor tijd van Olympia werd er een 6-3 ruststand bereikt.

Na de rust speelde Vitesse zijn beste periode en kwam terug naar 6-5 door een mooie doorloopbal van Rolf Kerkhove en een afstandsschot van Marjan Oostra-Weggen. Helaas herpakte Olympia zich en liep uit naar een 11-5 voorsprong. De scheidsrechter kreeg het in deze fase moeilijker en floot een mooi doelpunt van Sanne Koobs af voor verdedigd terwijl haar tegenstander nog onderweg was. Annick Raven en Jeroen van der Loo kwamen in het veld met nog 12 minuten te spelen. Door de druk op te voeren zorgde Jeroen van der Loo ervoor dat Laura Koobs haar tweede doelpunt kon maken uit een mooie doorloopbal. Rolf Kerkhove raakte geblesseerd aan zijn enkel en broer Arjan verving hem. Vitesse bood meer weerstand dan verwacht waardoor een aantal spelers van Olympia gefrustreerd was geraakt. Dit bleek uit een onnozele actie van een van de meer ervaren heren van Olympia. Nadat Thomas Makken hem te snel af was, gaf hij Thomas een enorme drukker wat een dieprode kaart had verdiend. Thomas belandde tegen de muur en had hier veel last van. Helaas was dit de scheidsrechter ontgaan. Ondanks dit vervelende einde van de wedstrijd kon het publiek terugkijken op een leuke en vooral verdedigend goede wedstrijd van Vitesse.   

Doelpuntenmakers Vitesse: Laura Koobs 2, Rolf Kerkhove 2, Marjan Oostra-Weggen 1, Arjan Kerkhove 1.