Eerste punten voor Vitesse

Dit weekend was de hoofdmacht van Vitesse op bezoek bij Top uit Vroomshoop. Zij hadden vorige week nipt verloren van Roreko en waren, net als de Beilenaren, uit op de eerste punten van het seizoen. Vorig jaar speelde Top nog in de derde klasse, waar ze met 3 punten op de teller degradeerden.

Vitesse kwam sterk uit de startblokken. In eerste instantie waren het beide ploegen die een keer tot scoren kwamen. Daarna pakten de Beilenaren direct het heft in handen en bouwden een voorsprong op. Door goed spel vanuit de Drentse kant kreeg het team uit Vroomshoop geen kans om de aansluiting te maken. Vlak voor rust dacht Top toch nog dichter bij te kunnen komen met een paar goede aanvallen. Het slotakkoord voor de rust was toch voor de Vitessenaren, zij gingen dan ook rusten met een prettige voorsprong.

Top kwam scherp uit de kleedkamer en was niet van plan zich gewonnen te geven. Zonder pardon gooiden ze er een aantal afstandtreffers in, iets was eerder deze wedstrijd lastiger was voor de thuisploeg. Vitesse leek even overdonderd, maar kon toch de leidende positie vasthouden door een aantal uitgespeelde aanvallen. Twee wissels aan de kant van Vitesse moesten de opgebouwde voorsprong consolideren tot het eindsignaal. Top bleef echter goed tegensputteren met een aantal prima goals, maar uiteindelijk wist Vitesse zich goed staande te houden.

Een terecht overwinning voor het vlaggenschip van Vitesse. Goed spel en mooie aanvallen sierden de eerste helft, in de tweede helft was het voornamelijk consolideren en vasthouden van de voorsprong.

Volgende week komt Noveas uit Steenwijk op bezoek (16:00 uur). Zij zijn op het moment koploper in de competitie met 4 punten uit twee wedstrijden.

Aanstaande dinsdag speelt Vitesse 2 hun wedstrijd tegen EKC2000 2, die dit weekend niet door kon gaan omdat de gasten geen ploeg op de been konden brengen.

Volgende week zaterdag (24 sept.) hebben we een mooi thuisprogramma (Super Saturday!), u bent welkom om te komen kijken:
               – 14:15 uur          Vitesse 2 – Stadskanaal’74 2
               – 15:00 uur          Vitesse A1 – Noveas A1
               – 16:00 uur          Vitesse 1 – Noveas 1