De Pein – Vitesse A.P.Buitenbeker

Het bizarre feit deed zich voor dat Vitesse wederom naar de Pein moest. Dit 2 dagen na de reguliere competitiewedstrijd voor de A.P. Buitenbeker.

Het team was op verschillende plaatsen gewijzigd en coach Norbert Baas benaderde de wedstrijd als een mooi meetpunt.  Annick Raven, Laura Koobs, Arjan Kerkhove en Jeroen van der Loo startten in de basis. Het aanval vak bestond uit Laura en Sanne Koobs en Rolf en Arjan Kerkhove. De verdediging uit Mirjan Hunze,  Annick Raven, Rutger Heijting en Jeroen van der Loo.

De eerste helft werd er leuk meegespeeld met deze sterke tegenstander. Coach Norbert Baas zag de dingen die hij hoopte te zien. Mirjam Hunze draaide voor de korf slim weg bij haar tegenstander en maakte de 2-1. Arjan Kerkhove scoorde net voor rust met een afstandsschot. Helaas waren de Beilenaren niet scherp op de paar kansen die ze kregen zodat er een 8-2 ruststand was.

De tweede helft werd minder aantrekkelijk. Dit mede omdat coach Norbert Baas veel situaties anders zag dan de scheidsrechter en dit ook richting de leidsman uitte, wat het spel van Vitesse niet te goede kwam en de algemene sfeer ook niet. Na dertig minuten vond dan ook niemand het erg dat de scheidsrechter affloot bij een 17-4 eindstand. Jeroen van der Loo maakte zijn eerste doelpunt in een officiële wedstrijd met een afstandsschot en ook Mirjam Hunze scoorde met een afstandsschot.

De winst van deze wedstrijd zat hem erin dat Laura Koobs en Rutger Heijting een goede wedstrijd speelden,  dat de algemene conditie verbeterd is en dat er minder fouten gemaakt worden dan in de voorbereiding.