De Pein – Vitesse 22-11

Vitesse speelde leuk mee tegen kampioenskandidaat nummer 1 De Pein, die niet onder doet voor veel derde en misschien ook wel tweede klassers. Vitesse speelde met Irem de Jong op de plaats van Annick Raven om Mirjam Hunze te ondersteunen in de verdediging.

In het begin lukte het niet zo met scoren met 7 ballen die uit de korf sprongen. Aaangezien de Pein beter met de kansen die ze kregen omgingen, namen die een 8-0 voorsprong. Na de 8-1 van Rutger Heiting begon Vitesse mee te scoren. Door doelpunten van Rolf Kerkhove, Marijn Heegen, Beau Eggens en Mirjam Hunze gingen de Beilenaren met een 11-5 achterstand de pauze in.

Na de rust bleef het hetzelfde beeld van een hard werkend Vitesse dat leuk meespeelde maar dat te kort kwam tegen de geslepener tegenstanders waarvan bijna alle spelers makkelijk schieten en scoren. Irem de Jong die ondanks een handblessure speelde scoorde het 6 de doelpunt van Vitesse,

Maar de achterstand was toen al 8 punten en gespeeld. Beide ploegen bleven echter doorspelen om te scoren. Ondanks dat het spel iets geniepiger en harder werd aan beide kanten, bleef het een mooie wedstrijd om naar te kijken. Met 2 doelpunten van Marijn Heegen en doelpunten van Mirjam Hunze, Beau Eggens en Rolf Kerkhove kwam er een 22-11 eindstand op het score bord te staan.

In de tweede helft namen Laura Koobs en Arjan Kerkhove de plekken in van Irem de Jong en Rutger Heijting. De junioren Jara Stobbe en Mark Zemering kwamen nog in het veld voor Sanne Koobs en Thomas Makken. Alle vier draaiden goed mee en speelden verdienstelijk. Rolf Kerkhove kon het laatste doelpunt nog scoren door een mooie actie van Mark Zemering. Dus ondanks het forse verschil was de coach absoluut niet ontevreden over de wedstrijd.